KENNEL GROSBEAKS

 

EI SUUNNITTEILLA PENTUJA LÄHI VUOSINA

 

Jalostussuunnitelmani

Novascotiannoutajaa harkitsevan on enisin hyvä käydä lukemassa rodun luonteesta ja miettiä onko se sinulle sopiva rotu.

Koiraharrastukseni päätarkoitus on nauttia koirieni kanssa yhdessä tekemisen iloista ja harrastaa niiden kanssa erilaisia rodulle sopivia lajeja kuten nou<, nome, WT, toko, mejä, vepe yms. Perustottelevaisuus hiotaan kuntoon jo pentuna ja koko niiden loppu elämä onkin näiden perustottelevaisuusasioiden ylläpitämistä.

Jos päätän jalostaa jotain koiristani niin silloin se on; terve, sillä on hyvä luonne ja riittävästi riistaviettiä, halu noutaa/kantaa esineitä sekä oikeanlainen työinto. Yleisesti minun täytyy luottaa pennun ostajaan ja päin vastoin, jotta yhteistyö toimii. Haluan olla mukana auttamassa, jos pennun koulutuksessa tarvitaan viinkkejä ja olla mukana kaikissa kasvattien elämän tilanteissa sekä iloissa että suruissa.

Novascoitannoutaja ei ole sen terveempi rotu kuin mikään muukaan ja siksi vaadin pennunostajalta ensimmäisenä, että hän perehtyy huolella tollereiiden yleisempiin sairauksiin. http://www.tollerit.fi/jalostus-ja-terveys/tollerilla-esiintyvia-sairauksia/

Koska kyseessä ei myöskään ole maailman helpoin rotu, vaadin aijempaa kokemusta koirista (mieluiten noutajista). Koiralle pitää olla aikaa vaikka elämän tilanteet muuttuvat. Se on perheenjäsen ja sitä rakastetaan, sen hyvinvoinnista huolehditaan ja sitä kohdellaan hyvin. Koiran pitää päästä juoksemaan vapaana lenkillä. Pelkät lyhyet remmilenkit eivät riitä viemään virtaa, vaan tolleri vaatii yhteistä aikaa ja mielekästä tekemistä, parasta aktiviteettia on, kun se joutuu käyttämään nenäänsä. Omistajaehdokkaan pitää olla motivoitunut treenaamaan noutoa sekä riistalla että dameilla. Todella mukavaa olisi, jos koira pääsisi myös käytännön metsälle.

Alle 8 viikkoisina pennut saavat olla perheen touhuissa mukana ja pääsevät ulos (ulkoilun määrä riippuu siitä onko talvi vai kesä). Pennut pääsevät tutustumaan lapsiin, perheen omiin koiriin ja vieraisiin ihmisiin. Pentuja totutetaan autoon, mm. rantaan (veteen kesällä) ja niiden annetaan tutustua erilaisiin lintuihin sekä kaniin, peuran sorkkaan yms.

Pennut luovutetaan 7-8 viikon ikäisinä, rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja saavat lähtiessään hoito-ohjeet ja tolleri-infon sekä omistaja liitetään Novascotiannoutaja ry:n jäseneksi. Pentujen hinta on 1350 e. Toivon, että sinä olet valmis maksamaan koiran lonkka-, kyynärä- ja silmätutkimuksen, ja käymään koiran kanssa MH-kuvauksessa.

Minulle pääasia on, että omistajalla on koiralle tarpeeksi aikaa ja se että, pentu saisi hyvän perheen koko sen loppu iäksi ja näin mukavan elämän.

Muuta

- olen suorittanut kasvattajan peruskurssin
- minulla on eläin- ja luonto-opintoja
- olen novasvotiannoutajat ry:n, SNJ:n ja Kennelliiton jäsen
- olen Auran Nuuskujen toiminnassa mukana
- minulla on metsästystutkinto
- olen suoritanut agilityn koulutusohjaajan peruskurssi 1. ja 2.

Tietoa rodusta, sen historiasta ja nykytilasta. Tolellerin luonteesta, käyttäytyminen, käyttöominaisuuksista, ulkomuodosta, sairauksista sekä tietoja kokeista.

Novascotiannoutajat ry:n jalostuksen tavoiteohjelma 2013 -2017.


Kolme sukupolvea "Retu" Brosbeaks Great Grouse, "Ruuti" ja Ruutin emä "Itu"

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tulevasta pentueesta ja sinulla on:

Kerro perheestäsi sähköpostilla ja mitä olet puuhastellut aiemmin koirien kanssa (lajit yms).
sari.talvenheimo@gmail.com

Grosbeaks / Sari Talvenheimo

asun perheeni kanssa saaristossa Paraisilla lähellä Turkua

sari.talvenheimo@gmail.com,Kennel Grosbeaks facebookissa

p. 040 587 8015