KENNEL GROSBEAKS

Jalostussuunnitelmani

EI suunnitteilla pentuja vuonan 2021. Mahdollisesti alku vuodeksi 2022. Uros ei ole vielä tiedossa.

Kertun pennun ostajalla pitää olla motivaatiota ja osaamista treenata rodunomaisia lajeja , jos pystyy tarjoamaan mahdollisuuden lämpimän riistan noutamiseen.


Mikäli tunnistat itsesi ja harrastuneisuutesi edellisestä kuvauksesta, otathan yhteyttä! Jos perheeseen haetaan pelkästään seurakoiraa lenkkikaveriksi, niin en valitettavasti voi tarjota pentua tällaiseen kotiin pentujen luonteen vuoksi.

"Novascotiannoutaja on suht energinen rotu ja urokset voivat olla haastavia, 
vaadin pentua harkitsevalta aikuisiällä hankittua kokemusta koirista. Koiralle pitää olla aikaa vaikka elämäntilanteet muuttuvat. Se on perheenjäsen ja sitä rakastetaan, sen hyvinvoinnista huolehditaan ja sitä kohdellaan hyvin. Koiran pitää päästä juoksemaan vapaana lenkillä. Pelkät lyhyet remmilenkit eivät riitä viemään virtaa, vaan tolleri vaatii yhteistä aikaa ja mielekästä tekemistä, parasta aktiviteettia on, kun se joutuu käyttämään nenäänsä. Omistajaehdokkaan pitää olla motivoitunut treenaamaan noutoa sekä riistalla että dameilla. Toivottavaa olisi, jos koira pääsisi myös käytännön metsälle." 

Luonteeltaan tolleri on yhtä aikaa sekä herkkä että itsepäinen, ja sen kasvatus vaatii määrätietoisuutta ja selkeitä rajoja. Toimintatarmonsa ja dominointitaipumuksensa vuoksi tolleri ei sovi pelkäksi seurakoiraksi. Jos sen ei säännöllisesti anneta purkaa ylimääräistä tarmoaan omistajan valitsemin keinoin, saattaa se purkaa toimintatarmoaan itse valitsemallaan, ei-toivotulla tavalla. Jos haluat helpon koirarodun, valitse toinen rotu. Jos kaipaat haastetta elämääsi, saattaa tolleri olla juuri sinua varten.

En myy pentua ulkokoiraksi ja sen koulutus pitää tapahtua nykyisten koirakoulutussuositusten mukaisesti.  


Novascotiannoutajaa harkitsevan on enisin hyvä käydä lukemassa rodusta ja miettiä onko se sinulle sopiva rotu.

Koiraharrastukseni päätarkoitus on nauttia koirieni kanssa yhdessä tekemisen iloista ja harrastaa niiden kanssa metsäsystä sekä harjoitella rodulle sopivia koelajeja kuten noutajien taipumuskokeeseen, noutajien metsästyskoe, WT,  mejä, vepe yms. Perustottelevaisuus hiotaan kuntoon jo pentuna ja koko niiden loppu elämä onkin näiden perustottelevaisuusasioiden ylläpitämistä.

Jos päätän jalostaa jotain koiristani niin silloin se on; terve, sillä on hyvä luonne ja riittävästi riistaviettiä, halu noutaa/kantaa sekä oikeanlainen työinto. Jotta yhteistyö sujuu minun täytyy luottaa pennun ostajaan ja päin vastoin. Haluan olla mukana auttamassa, jos pennun koulutuksessa tarvitaan viinkkejä ja olla mukana kaikissa kasvattien elämän tilanteissa sekä iloissa että suruissa.

Novascoitannoutaja ei ole sen terveempi rotu kuin mikään muukaan ja siksi vaadin pennunostajalta ensimmäisenä, että hän perehtyy huolella tollereiiden yleisempiin sairauksiin. http://www.tollerit.fi/jalostus-ja-terveys/tollerilla-esiintyvia-sairauksia/

Alle 8 viikkoisina pennut saavat olla perheen touhuissa mukana ja pääsevät ulos aitaukseen. Pennut pääsevät tutustumaan lapsiin, perheen omiin koiriin ja vieraisiin ihmisiin. Pentuja totutetaan autoon, mm. rantaan ja veteen, niiden annetaan tutustua erilaisiin lintuihin sekä kaniin, peuran sorkkaan yms.

Pennut luovutetaan 7-8 viikon ikäisinä, rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja saavat lähtiessään hoito-ohjeet ja tolleri-infon sekä omistaja liitetään Novascotiannoutaja ry:n jäseneksi. Toivon, että sinä olet valmis viemään koiran lonkka-, kyynärä- ja silmätutkimuksiin sekä käymään koiran kanssa MH-kuvauksessa.

Minulle pääasia on, että omistajalla on koiralle tarpeeksi aikaa ja se että, pentu saisi hyvän perheen koko sen loppu iäksi ja näin arvokkaan elämän.

Muuta

- olen suorittanut kasvattajan peruskurssin
- olen suorittanut tarhaeläinhoitajan ja luonto-oppaan opintoja sekä opintoviikkoja Eläinten fysiologiasta ja histologiasta
- olen Novasvotiannoutajat ry:n sitoumuskasvattaja, SNJ:n ja Kennelliiton jäsen
- minulla on metsästystutkinto
- olen suoritanut agilityn koulutusohjaajan peruskurssi 1. ja 2.

Novascotiannoutajat ry:n jalostuksen tavoiteohjelma 2018 -2022.


Kolme sukupolvea "Retu" Brosbeaks Great Grouse, "Ruuti" Jadored´s Beauty Bean ja Ruutin emä "Itu" Jadored´s Tiny Kaboom

Ota yhteyttä

jos, sinulla on aikaa koiralle, se ei joudu olemaan yksin 8 tuntia päivässä

Kerro:
- perheestäsi
- koirakokemuksistasi 
- mitä voit tarjota pennulle
- mitä ominaisuuksia odotat pennulta

Grosbeaks/Sari Talvenheimo

asun perheeni kanssa saaristossa Paraisilla lähellä Turkua
sari.talvenheimo@gmail.com, Kennel Grosbeaks facebookissa
p. 040 587 8015